Sastāvdaļas:
- 1. kefīrs vai paniņas 2l;
- 2. konservētas bietes 250g;
- 3. trīs cieti vārītas olas;
- 4. divi lieli vārīti kartupeļi;
- 5. Dūmdesa;
- 6. svaigs gurķis;
- 7. redīsi;
- 8. dilles un lociņi;
- 9. smaržīgie pipari!
Pagatavošana:
20 min.
Sagriezt kartupeļus nelielos kubiņos, arī olu, tikai ne pārāk smalki (vislabāk vienreiz ar olu griežamo!)
Dūmdesu, gurķi un redīsus sagriez salmiņos.
Lielā bļodā salikt kartupeļus, olas, gurķus, redīsus, dūmdesu, smalki
sagrieztus lociņus un apliet ar paniņām vai kefīru. Samaisīt, un tad
pakāpeniski pielikt konservētās bietes, maisīt līdz krāsa paliek
patīkami rozā.
Pasniegt bļodiņā uzkaisot dilles un smaržīgos piparus!
P.S. Dūmdesa piedos zupai pikantumu!!!
1 salātu gurķis, 500 g jogurta, 50 ml salda krējuma, 1 ķiploka daiviņa, sāls, melnie pipari, ½ saišķīša diļļu. Salātu gurķi nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un ar karoti izņem sēklas. Gurķu pusītes sagriež plānās strēmelītēs. Jogurtu un krējumu sakuļ, iemaisa gurķus. Ķiploka daiviņu nomizo un izspiež caur spiedi. Kapā ar sāli un pipariem pievieno zupai. Zupu noliek vēsā vietā. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalki sakapātām dillēm.
Aknu placenīši ar kabaci.
Sastavdaļas: 1.Aknas 500 gr. 2.1 neliels kabacis;1 ola
3.Sāls, pipari, ķiploks,milti Pagatavošana: Gaļas mašīnā samaļ aknas, kabaci.Pēc tam masai pievieno 0lu, piparus, sāli unķiploku.Kad masa samīcīta, liek uz pannas un cep.
|